warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.SBAB

sbab

SBAB står för Sveriges bostadsfinansieringsaktiebolag och är ett kreditinstitut som finansierar bolån till fastigheter. De belånar inte jordbruksfastigheter eller tomter samt att de har ett krav på att alla köp skall förmedlas av en mäklare. De har också krav på att köpekontraktet skall vara klar vid tillfället då bolånet skall genomföras samt att en objektbeskrivning finns tillgänglig. Rör bolånet en bostadsrätt skall årsredovisningen för bostadsrättsföreningen också finnas tillhanda. SBAB påtalar att ett lånelöfte kan komma att behövas och utfärdas efter att en kreditupplysning genomförts. Företaget är ett traditionellt kreditinstitut och har en del krav på personer som skall låna. Bland annat är det svårt att till exempel att få ett bolån utan att en fast inkomst kan påvisas.

Intervallet för möjliga summor att låna ligger mellan 200 000 kronor upp till 6 000 000 kronor. Företaget har också gränser på boytan där villor inte får understiga 50 kvadratmeter och överstiga 300 kvadratmeter. För bostadsrätter gäller 20 kvadratmeter respektive 300  kvadratmeter samt för fritidshus 30 kvadratmeter upp till 200 kvadratmeter.

Belåningsgrad & kontantinsatser

Företaget garanterar bolån till 75 procent av marknadsvärdet på villor, 95 procent för bostadsrätter samt 85 procent för fritidshus. Kontantinsatserna kan således variera mellan minst fem till 25 procent beroende på vilken typ av fastighet som lånet skall finansiera. Om inte hela lånet tecknas hos SBAB erbjuder företaget bolån till 75 procent av marknadsvärdet. Observera att om bolånet rör en bostadsrätt måste hela lånet placeras hos SBAB. Det är fullt möjligt att även teckna lån för handpenningen.

Amortering

SBAB har tre olika alternativ när det gäller amorteringen för bolånet. De erbjuder rak amortering, serieamortering eller amorteringsfritt. Ett amorteringsfritt bolån går dock endast att göras för 85 procent av bolånet på villa och bostadsrätt. På de överstigande 15 procenten har företaget krav på amortering och med en gräns på minst 500 kr per månad. Amorteringstiden kan maximalt sättas till 50 år. Företaget rekommenderar alla sina låntagare att amortera på sina lån. Det är också fullt möjligt att när som helst göra en extra amortering på lånet helt kostnadsfritt. Vid bundna lån kan en ränteskillnadsersättning uppstå.

Avgifter

Förutsatt att du använder dig av autogiro utgår aviseringsavgifterna. Företaget har inga uppläggningsavgifter sina bolån. De tar en administrativ avgift på 750 kr för upprättande av lagfart och pantbrev.

Räntor

För aktuella räntor hos SBAB hänvisar vi till deras hemsida.